Telefon: + 36 1 250 41 77 | E-mail: info@finnwellness.hu |
Facebook ikon Twitter ikon Youtube ikon Pinterest ikon Instagram ikon

Edzés és well-being kultúra a Duna Arénában

2017-08-21

A Finn Wellness Kft. több mint 20 éve van jelen Magyarországon a fitneszhez és a wellnesshez kapcsolódó professzionális termékeivel. Mindez azonban nem csak eszközök, gépek, továbbá szolgáltatások kínálatát jelenti, hanem például a "well-being", azaz a testi-lelki-szellemi "jól-lét", illetve az egészséges életmód kialakítását segítő, támogató "lifestyle management" kultúra fogalmi és gyakorlati elterjesztését is.

Több forgalmazott márka - úgyis, mint a Finnrelax® és a Honka - mellett a cég 13 éve a Technogym hivatalos magyarországi forgalmazója. Számos referenciával erősítették meg a hírnevünket - köztük az Oxygen Wellness központba, a Ritz Carltonba, a Kempinsky Hotelbe, a Gresham palotába installált fitneszeszközökkel és wellnessrészleg-megoldásokkal-, de a magyar magánszektori értékesítés is olyan pozitív, hogy az anyavállalat 2006-ban a világ legjobb Technogym B2C forgalmazójának választotta meg a Finn Wellness Kft.-t.

 A fentieken túl van egy speciális szegmens is, mellyel komolyan foglalkoznak. Ez az úgynevezett Corporate Wellness Programme, ami a vállalati fitneszkultúra lehetőségét biztosítja az erre nyitott, a dolgozóik egészségével komolyan foglalkozó cégek számára. A program keretében a megrendelő lehetőségeinek és igényeinek megfelelően 20, 50 vagy 100 m2 alapterületen, a Technogym kardio, erősítő és funkcionális fitneszgépeivel és eszközeivel vállalati wellness megoldásokat alakítanak ki. A Finn Wellness Kft.-vel együttműködve itthon a General Electrics, a Telenor és a Nokia is kapcsolódótt a programhoz, amelynek hatásai, miként Risto Junttila, a Finn Wellness Kft. tulajdonosa utal rá, jóval messzebbre mutatnak. 
"Az utóbbi évtizedben a magyar piaci szereplők is egyre inkább befogadóvá váltak az egészséges életmódhoz kapcsolódó megatrendekre- mondja. Ezzel szemben azonban a magyar lakosságnak csupán 5%-a végez valamilyen testmozgást. A jövő nagy kihívása tehát az, hogy a további 95%-ot is motiváljuk és számukra is elérhetővé tegyük a fizikai és mentális egészséget. Ráadásul a technológiai fejlődésnek köszönhetően senkinek sem kell ma már drága megoldásokra beruháznia: az olyan, okostelefonra tölthető alkalmazásokkal - mint például a Technogym MyWellness ingyenes applikációja - személyre szabott beltéri és kültéri edzésprogramok alakíthatók ki."

1983-as alapítását követően a Technogym pillanatok alatt a világ vezető minőségi fitnesztermék-, továbbá orvosi és rehabilitációs célokra szánt eszközök gyártójává vált. A folyamatosan fejlesztő cég az otthoni felhasználóktól a rendszeresen edző amatőr sportolókon és az élsportolókon át a rehabilitációra szorulókig nagyon széles kört céloz meg a termékeivel, megoldásaival. Fejlesztéseiket már több mint 30 éve biomechanikai, ergonómiai, orvosi és anyagvizsgálati kutatások előzik meg, amelyek mind azt szolgálják, hogy minél inkább az egyéni sportolói igénykre, fizikai állapotra szabható termékek jöjjenek le a gyártósoraikról.

A Technogym, mint a Duna Aréna edzőtermeinek beszállítója, Magyarország legkorszerűbb uszodakomplexumába a legmodernebb fitneszgépeit szállította. A gépek UNITY konzolja csatlakozik az úgynevezett MyWellness felhőalapú platformhoz, ami lehetővé teszi a felhasználónak, hogy az egyéni fiók létrehozását követően minden adatát (edzőtermi edzés, kültéri fizikai aktivitás, más, edzőtermen kívüli sport, egyes harmadik oldali fitneszalkalmazások, kültéri sportoláshoz nyomkövető eszközök, táplálkozás) egy helyen tárolja. Ezek az adatok a rögzítést követően bárhol, bármikor újra elérhetővé válnak és megoszthatók másokkal, így például egy edzővel is. Miként az Aréna épületét az építészei, úgy az edzőtermeit a kardió- és erőgép sorozatokkal a beszállító a vébé alatti és vébé utáni üzemmódra egyaránt "felkészíti": a vébét követően a sportolni vágyó közönség igényeire is alkalmas gépparkot állít össze a Finn Wellness Kft. Szintén a vébé utáni időszaktól kerülnek majd végleges helyükre a wellness-részleg tartós, biztonságos és esztétikus, nagy igénybevételre tervezett szaunái és gőzkabinjai is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata az Octogon Magazin 2017/2. lapszámának Duna Aréna mellékletében jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017. március 24.

Szeretnél otthonra, fitnesztermedbe, vállalatodhoz, hotelvendégeidnek, vagy lakóparkod lakóinak profi wellness és fitnesz megoldásokat? Profi csapatunk személyre szabott és szakszerű támogatást ad a teljes koncepció kialakításához.

Vedd fe velünk a kapcsolatatot.