Telefon: + 36 1 250 41 77 | E-mail: info@finnwellness.hu |
Facebook ikon Twitter ikon Youtube ikon Pinterest ikon Instagram ikon

A Technogym 650,000 étkezést biztosít az éhező gyerekeknek

2015-10-16

Az Élelmezési Világnapon ünneplik a Technogym által az EXPO Milano 2015 keretében elindított és az Élelmezési Világprogram támogatásával létrejött közösségi kampányt, amely a testmozgást alakítja élelemmé az alultápláltsággal sújtott országokban élő gyermekek számára.

Milánó, 2015. október 16. – Az Élelmezési Világnap alkalmat teremt arra, hogy megünnepeljük a “Let’s Move & Donate Food” közösségi kampány minden várakozást felülmúló, kiemelkedő sikerét. Az ENSZ Élelmezési Világprogramjához kapcsolódva a Technogym elérte a kitűzött célokat és 650,000 adag ételt adományoz a világ legszegényebb országaiban élő gyerekeknek.

Az EXPO mottójával összhangban („Feeding the planet, Energy for life” – „Táplálni a világot, energiát adni az életnek”) a kampány a kiállítás egész ideje alatt lehetőséget adott a látogatóknak, hogy a Technogym berendezések kipróbálása közben, vagy csupán a kiállítás területén való sétálgatás közben elért testmozgásukat élelemmé alakítsák a szükséget szenvedő gyerekek számára.

Az EXPO keretében elindított kezdeményezésben a világ minden tájáról részt vettek edzőtermek és fitnesz központok is, ahol a speciális Technogym alkalmazásnak köszönhetően a fitneszrajongók is bekapcsolódhattak mozgásukkal az adományozásba.
Az EXPO Milano első hónapjai során a közösségi kampány közel 50,000 résztvevőt számlált, akik együttesen több mint 650 millió MOVE-ot értek el (Technogym által meghatározott, mozgást számláló mértékegység), ami körülbelül 300 millió elégetett kalóriának és több mint 41,000 leadott kilógrammnak felel meg.

A testmozgás így válik társadalmi értékké és az egészség nem csupán azok számára adatik meg, akik edzenek. A Technogym sok éven át aktívan népszerűsítette a wellnesst a kormányok, vállalatok és a lakosság szintjén, mint bárki számára hozzáférhető lehetőséget. A „Let’s Move & Donate Food” egy olyan gyakorlati kezdeményezés, amely a technológiát kihasználva teremt közös társadalmi ügyet azzal a céllal, hogy közösen építsünk egy éhezésmentes világot, elsőként a fiatalabb generációk körében. (A Technogym Ecosystem az első olyan világszerte elérhető, berendezésekhez csatlakoztatott platform, amely felhő alapú testmozgás menedzsmentet tesz lehetővé.)

A Technogym elnök alapítója, Nerio Alessandri a következőt jegyezte meg: “Egy globális szintű ellentmondásnak vagyunk szemtanúi. Az egyik oldalon közel 2 milliárd ember túlsúlyos vagy elhízott, míg a világ másik felében 800 millió alultáplált ember él. A kampányunk célja, hogy a testmozgás népszerűsítésével egyidejűleg tényleges változásokat érjünk el az alultápláltság elleni harcban.”

Giovanni Castellaneta nagykövet, az Élelmezési Világprogram olaszországi elnöke így nyilatkozott: “Az elért eredmények a Technogymmel létrejött partnerségnek köszönhetőek és azt demonstrálják, hogy miként lehet segíteni a világ legszegényebb országaiban élő gyermekeket és családjaikat. Az éhezés elleni küzdelemben az Élelmezési Világprogram iskolai étkeztetése egy megbízható befektetés az elkövetkező generációk jövőjének támogatásához. Hálásak vagyunk a Technogymnek azért, hogy ilyen komolyan támogatta a kezdeményezésünket és bízunk abban, hogy a jövőben, további projektekben is együttműködhetünk.”

Az Élelmezési Világprogram keretében a Technogym részt vesz az ENSZ főtitkára, Ban-Ki-moon által elindított „Zero Hunger Challenge” elnevezésű globális kezdeményezésben.

A Technogymről

Az elmúlt több mint 30 év során a Technogym komplex megoldásaival és szolgáltatásaival a nemzetközi wellness és fitnesz iparág kiemelkedő beszállítójává nőtte ki magát. A Technogym teljes körű kardió, erősítő és különböző mozgásformákra alkalmas berendezései mellett hálózati megoldásokkal és programokkal is tud szolgálni. Több mint 2200 alkalmazottal és 14 ágazattal a Technogym világszerte 100 országban van jelen. Nemzetközi szinten megközelítőleg 65 000 wellness központot szereltek fel Technogym gépekkel és 35 millió felhasználó használja a Technogym gépeket és megoldásokat a napi edzések során.

A Technogym volt a hivatalos támogatója az utolsó 5 Olimpiai Játékoknak: Sydney 2000., Athén 2004., Peking 2008., London 2012. és hivatalosan kinevezett szállítója a 2016-os Rio-i  Olimpiának. 2015-ben Globális Wellness Partnere az EXPO Milano-nak.