Telefon: + 36 1 250 41 77 | E-mail: info@finnwellness.hu |
Facebook ikon Twitter ikon Youtube ikon Pinterest ikon Instagram ikon

A Physiotherm alapelv

A legjobb fajta meleg az Ön egészségéért

A Physiotherm elv innovatív megközelítéseket használ az infravörös technológia területén, hogy a meleget nagyon finoman, hatékonyan és biztonságosan alkalmazza. Ennek két legfontosabb összetevője a szabadalmaztatott kerámia fűtőtest, mely lávával és homokkal töltött, valamint az alacsonyhőmérsékletű infravörös technológia.

A Physiotherm elv:

A Physiotherm alacsonyhőmérsékletű infra kabinjai a hősemleges zónában működnek (a levegő hőmérséklete 27°C és 37°C közé esik). Megközelítőleg 30°C-os hőmérsékleten az infravörös sugárzás egyenletesen, és érintkezéstől mentesen kerül alkalmazásra a háton egy speciálisan fejlesztett hősugárzó áltál (lávával és homokkal töltött kerámia hősugárzó). Ebből kifolyólag a folyamatosan besugárzott infravörös hő a teljes bőrfelület mindössze 10-12% százalékát éri (ideálisan a hátat). A meleg intenzitása az egyéni komfortszintjének, vagy bőre hő felvevő kapacitásának megfelelően állítható.

A meleget a gerincoszlop régiójából a vérkeringés továbbítja. A finoman felmelegített vér, mely 90% felmelegítetlen és 10% felmelegített vérből áll, a test belsejébe áramlik, és a testhőmérséklet enyhén, folyamatosan növekszik a besugárzás kezdetétől 0.2-0.3°C-kal. Ezt követően a meleg a test belsejéből a véráram segítségével az egész testben eloszlik, a test teljes terjedelmében felmelegszik. A test a felesleges hőt a bőrben lévő véredények tágításával és izzadással könnyebben leadja, ha a környezeti hőmérséklet 37°C alatt van.

A Physiotherm elv ekképp a keringést csak alacsony mértékben terheli meg, még 30 percnél hosszabb használat esetén is. Mindazonáltal elősegíti, hogy a test teljes egészében felmelegedjen és intenzíven izzadjon, továbbá a keringést is javítja a test valamennyi pontján.

A Physiotherm infra kabinok használata javíthatja a keringést és a vér áramlását az egyes szervekbe, izmokba, kötőszövetekbe és a bőrbe, stimulálja az anyagcserét, nyugtató hírvivő anyagokat generál és módosítja az immunrendszert. Az erőteljes izzadás is segíthet a méregtelenítésben és a tisztításban. Ez csak néhány előnye annak a finom, mély melegnek, mely számos megbetegedésen segíthet.