Telefon: + 36 1 250 41 77 | E-mail: info@finnwellness.hu |
Facebook ikon Twitter ikon Youtube ikon Pinterest ikon Instagram ikon

Egészség és hatás

Meleggel a jobb egészségért és a jó közérzetért

A meleg közvetlen összefüggésben van a jó közérzettel és az egészséggel – ez egy olyan dolog, melyet az emberek mindig is ösztönösen tudtak. Senki nem szeret fázni, és ha fázunk automatikusan meleg forrás után kezdünk kutatni. A meleg jó érzéssel tölt el, és érzelmileg is pozitívan hat ránk. Majd minden kor minden kultúrája számára ismert volt, hogy a meleg segíthet az egészség megőrzésében, és jó néhány betegségen enyhíthet, ezért számos olyan módszer került kidolgozásra, melyekkel a meleget célzottan a test egyes részein, vagy a test egészén alkalmazták. A meleg nyugtatja a szöveteket, enyhíti a fájdalmat és megtisztítja a testet.

A mai álláspont szerint a meleg alkalmazása, különösképp az egész testen történő alkalmazása bámulatosan sokféle módozatot ölt. Alkalmazható a keringés, és a szövetek közti táplálék szállítás javítására, a sejtek közti terek „átmosására”, anyagcsere stimulálásra, valamint az immunrendszer erősítésére. Ezen felül a meleg nyugtatja az izmokat és csökkenti a fájdalmat. A szokványos teljes testes alkalmazások, mint például az alacsony hőmérsékletű technológia által kínáltak, egyéni terápiás programok értékes részét képezhetik számos megbetegedés esetén, valamint szerepük a megelőzésben is jelentős.

Ez a módszer eltérő célzatú a hagyományos teljes testes alkalmazásokhoz képest, mint például a szaunák, gőzfürdők, és a hagyományos infra kabinok.

A finom teljes testes meleg sugárzás a meleg számos kedvező hatásának alkalmazását teszi lehetővé, kiváltképp a testköpenyen, mely nagyszámú krónikus betegséggel szemben hatásos.

Rendszeres használatával:

Megerősítheti immunrendszerét, javíthat keringésén és anyagcseréjén, csökkentheti a feszültséget, és csillapíthatja a hátfájást, segítheti a test megtisztulását és méregtelenítését intenzív izzadással, mely egyúttal a fogyásban is segít, bőrbetegségek kezelésében pozitív hatást érhet el a Physiotherm infra kabin ugyanazt a hatást produkálja, mint egy enyhe kardió edzés.

Az alacsony hőmérsékletű Physiotherm infra kabinok által nyújtott hatások:

Ha könnyen elviselhető teljes testes meleget szeretne, hősemleges környezetre van szükség (amikor a levegő hőmérséklete 27°C és 37°C közötti).  Ebben a kiinduló állapotban, amikor még nincs besugározva meleg, a test hőegyensúlyi állapotban van környezetével és a vér szabadon áramolhat a test belseje felé. Amennyiben meleget kezdünk el besugározni egy korlátozott területre, mely nem több mint 10-12% a teljes bőrfelületnek (ideálisan a hátra), a hősemleges vér (a bőrfelület kb. 90%-áról) keveredik a hevített vérrel (10-12%-a bőrfelületnek). A test hő riasztó rendszere ettől még nem kapcsol be, és a meleg áramlása a test belseje felé nem gátolt. A központi testhőmérséklet folyamatosan és lassan emelkedik a besugárzás kezdetétől. Az alkalmazott hő fokozatosan szétoszlik a test középpontjától kifelé a keringés változása és a véráramlás segítségével. Végeredményben a teljes teljesen felmelegszik (a testközpont és testköpeny is).