Telefon: + 36 1 250 41 77 | E-mail: info@finnwellness.hu |
Facebook ikon Twitter ikon Youtube ikon Pinterest ikon Instagram ikon

Az infra használata

Az alacsony hőmérsékletű infra kabin optimális használata

A meleg az egyik legősibb gyógyászati segédeszköz, mely számos panaszt képes enyhíteni. Mindazonáltal ügyelnünk kell a meleg alkalmazásakor. Minden személy máshogy érzékeli és reagál a melegre. Mindig az Ön egyéni jó közérzete legyen mérvadó, mikor az infra használat gyakoriságáról, időtartamáról és intenzitásáról van szó.

Mielőtt használatba venné a kabint

Becsülje meg az Ön számára kellemes hőmérsékletet (a hősemleges zóna 27°C és 37°C között van).
Próbáljon ki különböző hőmérséklet tartományokat és teste reakciójának megfelelően állítsa be a hőfokot. Melegítse elő a kabint hősemleges zónájának megfelelően, megközelítőleg 27°C fölé.
Ékszereit és fémtárgyait vegye le. Igyon egy pohár csap- vagy ásványvizet. Vegye le ruháját, száraz, meztelen testtel kezdje meg a használatot. Ne viseljen fürdőruhát!

Infra használat közben

Az előmelegítést követően hagyja lehűlni a sugárzókat. Csak olyan sugárzók elé üljön, melyek már lehűltek. Helyezze száraz törölközőjét maga alá, és vegye fel az ajánlott fekvő vagy ülő pozíciót.
Az ajánlott időtartam egy huzamban 25-40 perc, azonban ha bármikor rosszul érzi magát, hagyja abba az infra használatát. Finoman 3-5 percig melegítse a bőrt (kb. 40mW/cm2-en), majd egyenletesen növelje a hőmérsékletet 15-20 percen keresztül (kb. 80mW/cm2-ig). Nők és gyógyszeres kezelés alatt álló, krónikus betegségekben szenvedők kezdetben csak 60-80mW/cm2-ig növeljék a hőmérsékletet. A test hőszabályzása fejlődni fog. Jó néhány alkalmat követően a sugárzás mértéke folyamatosan növelhető.

Az előre beállított programok csupán javaslatok. Választhat stimuláló és nyugtató programok közül, vagy beállíthatja saját programját. Mindig a saját hőérzékenységének megfelelően állítsa be az intenzitást. Ha égő vagy bizsergő érzetet tapasztal, túl magas a hőmérséklet. A hát közvetlenül melegített területén keletkező bőrpírnak 3 órán belül el kell múlnia. Idősebb emberek, gyógyszert szedők, valamint krónikus betegségekben szenvedők (ideg- vagy kardiovaszkuláris rendszerrel kapcsolatosan) ez az idő nem több mint 2 óra.
Az izzadás (csöpögő izzadság) nem szükséges a sikeres teljes testes infrázáshoz! Próbáljon meg relaxálni és kikapcsolni. Mielőtt elhagyja a kabint, tisztítsa meg vagy fertőtlenítse a használt ülést, vagy széket (különösen nyilvános kabinok esetén).

Tippek az infra használatát követően

Az infra használatot követően kis ideig pihenjen (kerülje a hideget a fejen és a lábfejen).
Végezetül vegyen egy langyos zuhanyt. Igyon elegendő vizet, adott esetben ásványi anyagot tartalmazó italt az izzadás mértékétől függően.