Telefon: + 36 1 250 41 77 | E-mail: info@finnwellness.hu |
Facebook ikon Twitter ikon Youtube ikon Pinterest ikon Instagram ikon

Először szervezett utánpótlástábort hazánkban a Juventus labdarúgócsapata

2017-07-14

2017. június 18-23. között, Szigetszentmiklóson került megrendezésre az első Juventus Camp Hungary, melynek keretében a résztvevő gyerekek megismerkedhettek a Juventus edzési módszereivel. A tábor hatalmas sikerrel zárult, és minden résztvevő felejthetetlen élményekkel gazdagodott. Az Okosmozgás örömmel támogatta három hátrányos helyzetű gyermek táborozását.

Az UTE Labdarugó Akadémia egyik vezetőedzője, Szél József az elmúlt 10 évben több olasz labdarúgóklub nyári táborában vett részt tevékenyen, ahova minden évben 5-10 tehetséges magyar gyerek is elkísérhette.

2012-ben jött az ötlet, hogy Magyarországon is szervezzenek olasz mintára egy olyan tábort, ahol a gyerekek számára szélesebb körben válik megismerhetővé a profi mentalitás és tudás élménye. A magyar kezdeményezésre a torinói sztárcsapat is nyitott volt, hiszen a környező országokban már évek óta rendezik meg a Juventus táborokat.

A zebrák tehát idén először rendezték meg nálunk a Juventus Camp Hungary-t 6-16 éves gyerekek számára az ország bármely pontjáról. Miután a Juventus már évek óta a Technogym szakértelmére támaszkodik, hogy profi játékosainak atlétikai előkészítéséhez és rehabilitációjához a megfelelő tudományos és technikai támogatást nyújtsa, ezért a Finn Wellness – a Technogym kizárólagos magyarországi forgalmazója – örömmel vette a szervezők megkeresését és támogattuk három hátrányos helyzetű tehetséges gyerek tábori részvételét.

A szigetszentmiklósi táborban a Juventus utánpótlásedzői vezették a tréningeket, akik profi mentalitást oktatnak. A tábor egy hete során folyamatosan érkeztek a pozitív visszajelzések a szülőktől és a gyerekektől egyaránt. A tábor célja alapvetően az volt, hogy a gyerekek átélhessék mindazt, amit egy ilyen tábor nyújt: szakmai precizitást, fegyelmet, pontos szervezettséget, magas szakmai színvonalú végrehajtást, az idegen nyelv ismeretének fontosságát, gyors játéktempót és természetesen magát a Juventus filozófiát. Ezen a szemléleten keresztül a gyerekek is ráéreznek arra, hogy akkor érhetnek el komoly sikereket a labdarúgásban, ha következetesek, odafigyelnek és mindig a maximumot nyújtják. A gyerekek látják, értékelik azt, amit kapnak és nekik is ugyanezt kell nyújtaniuk. Érdekessége még a Juventus edzéseknek, hogy a játék közben hangosan szól a zene. Nincs görcsös játék, a pályán játék közben mindenki elengedi magát.

A következő években a Juventus Camp Hungary folytatódik és a szervezők már abban is gondolkodnak, hogy akár az ország több pontján bentlakásos formában is elérhetővé válik a tábor. Egy táborban egyszerre azonban csak 90 fő vehet majd részt a jövőben is, hiszen elsődleges szempont, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására.