5 dolog, amit Neked is tudnod kell a Group Cycling®-ról

Olaszországból indult útjára az Indoor Cycling új irányzata a GROUP CYCLING, melynek nélkülözhetetlen kelléke a Technogym által gyártott újgenerációs teremkerékpár, a Group Cycle. Erősségei az egyszerű és közvetlen beállítás, a biztonságos és kényelmes kézpozíciók lehetősége, stabilitás és megbízhatóság. Összeszedtük az 5 legfontosabb tudnivalót, amit meg kell ismerned az irányzatról.

1. A 21. század Indoor Cycling irányzata

A GROUP CYCLING a Technogym és az ICYFF (Indoor Cycling Fitness Federation) partneri együttműködéséből született annak érdekében, hogy a Program képzési módszerének támogatása mellett létrejöjjön egy olyan modern Indoor Cycling irányzat, amely egyesíti az edzést, a szórakozást és a biztonságot.

kep1

2. Valódi országúti érzés

A GROUP CYCLING nem más, mint az országúti biciklizés beltéri, álló változata. Ugyanaz a mozgás, ugyanaz az érzés, mintha az országúti biciklin ülnénk, azzal a különbséggel, hogy a GROUP CYCLING biciklin, egy kb. 20kg-os lendkereket forgatunk tekerés közben, ami egy fix szíjhajtással van összekötve a hajtókarral. Az állóbringák testméretek szerinti beállítása és az edzések biztonságos, kényelmes és élvezetes levezetése a képesített GROUP CYCLING instruktorok feladata. Tekerés közben mindenki magának állítja az ellenállást és választja ki, hogy érzése szerint mi a lehető legjobb edzés neki.

kep2

3. Egyedülálló felhasználói élmény

A GROUP CYCLING nem verseny, nincs kezdő, nincs haladó, nincs könnyű és nincs nehéz edzés, csak egyféle tekerés létezik, a saját korunknak, nemünknek és fittségi állapotunknak megfelelő, saját magunk által kiválasztott ellenállással való edzés. A GROUP CYCLING nagyszerűsége abban rejlik, hogy mindenki élvezheti a csoportos edzés és a zenére való mozgás előnyeit, miközben mégis a résztvevők a saját edzésüket végezhetik. Azonban ez még nem minden! Tekerés közben kellemesen ellazulhatunk, kikapcsolhatjuk a zavaró gondolatainkat. Csak a saját testünkre kell figyelnünk, beleértve a mély légzésre, a szívverésünkre, a pedálok körkörös, sima, egyenletes mozgására és a jelenben való létezésre összpontosíthatunk. A GROUP CYCLING olyan beltéri kerékpáros irányzat, ahol különösen nagy hangsúlyt kap az elme és a test kapcsolata, egy olyan mozgásforma, amely nem eltereli, hanem saját magunkra irányítja a figyelmünket.

kep3

4. Egyedi igényekre szabott

A pulzusmérő óra segítségével mindenki, a neki megfelelő, lehető leghatékonyabb edzést tudja megvalósítani, legyen bármi is a célja. A GROUP CYCLING edzéseket mindenkinek ajánlom, aki testsúlyt csökkenteni, alakját formálni vagy megtartani, a felgyülemlett stresszt oldani és levezetni, fittségi szintjét növelni, a szív, tüdő és keringési rendszer teljesítményén javítani, sérülés vagy műtét után gyorsan felépülni, vagy egyszerűen a kerékpáros állóképességén fejleszteni szeretne. A GROUP CYCLING különösen ajánlott az ülő munkát végző, szellemi és irodai dolgozóknak, ahol a kevés mozgás mellett fokozottan jelentkezik a mentális elfáradás és a stressz is.

kep4

5. Nagyon közösségi......! És te?

Miután a GROUP CYCLING kinőtte Olaszországot, hódító útjára indult Magyarországon is a Finn Wellness és a Fit College Képzési Központ együttműködésének köszönhetően. Tarts velünk Te is!

kep5

Körtvélyessy Ákos
GROUP CYCLING® képzésvezető
FitCollege© Képzési Központ

Fitnesztermed szolgáltatásainak bővítésén gondolkodsz? Tőlünk teljes körű támogatást kapsz, hogy mihamarabb berendezd saját Group Cycling termedet: 

Elérhetőségeink

 

Tipptár